30 Haziran 2009 Salı

Çiftlik Kebaplı Makarna




Yemeği 2 hafta önce yapmıştım fakat yemek fotoğraflarımı izinsiz kullanan sitelerle uğraşırken bloğumda yayınlamayı geciktirdim.Geçen hafta yaptığım kirazlı mafinlerin de tarifi yakında burada yer alacak.

çiftlik kebabı için gereken malzemeler:

300 gr kuşbaşı et
2 orta boy soğan
2 kaşık yağ
2 domates
2 patates
2 havuç
1/2 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
4 su bardağı su

1/2 paket kalem makarnayı paketindeki tarife göre pişirip ılık olarak bekletin

Yapılışı:,

Eti yağ ile birlikte tencerede kavurun soğanı küp küp doğrayıp ekleyin kavurmaya devam edin.Doğranmış domatesi ve sıcak suyu ekleyip 20 dk kadar pişirin.Havuç ve patatesi doğrayın,bezelyeyle birlikte ilave edin.Et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Çiftlik kebabı piştikten sonra kekik ilave edip makarnayla servis yapın.

12 Haziran 2009 Cuma

Kayısılı Toplar



Tarifin iç malzemesinde elma vardı ,elmalı tariflerin çoğunu kayısı ile dener ve güzel sonuç alırım.

Hamur için gereken malzemeler:

2-2,5 su bardağı un
5 gr instant kuru maya (paketin yarısı)
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
50 gr margarin
1 çay bardağı ılık süt

tüm malzemeleri bir kaba koyup yumuşak bir hamur yoğurun ve 40-50 dk dinlendirin.

İç malzemesi:
(tarifte 2 elma rendelenip yarım çay bardağı şeker ile -8 dk pişiriliyordu)

1 su bardağı kuru kayısıyı 10 dk sıcak suda bekletin,suyunu süzüp küçük küçük doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin.1 tatlı kaşığı tarçın ve yarım su bardağı kıyılmış cevizi ekleyip soğutun.

Hamuru 8 parçaya bölün,elinizle açıp içten koyun ve kapatın.Yağlanmış tepsiye sıralayıp 30 dk bekletin.180 derece fırında 15-20 dk pişirin.Soğuyunca pudra şekeri serpin.

2 Haziran 2009 Salı

Dolama Çörek




Dolama Çörek, originally uploaded by zencefil.

Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 küçük paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin
Aldığı kadar un
üzerine sürmek için yumurta sarısı


Yapılışı:

Ilık süte toz şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın.Maya kabarınca yoğurma kabına alıp içine sıvıyağ ve tuzunu katın.Unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 12 eşit bezeye ayırın.Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp yumuşatılmış margarini sürün.12 bezeyi bu şekilde yapıp üstüste dizdikten sonra rulo yapıp buzdolabında 3 saat bekletin.Dolaptan alıp 1 cm aralıklarla kesin.Kesilen ruloları iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirin.Şeritleri parmağınızda dolayıp rulo yapın ve fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.