20 Eylül 2009 Pazar

Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

Paylaştıkça artan mutlulukların doyasıya yaşandığı hep bir arada,sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlara erişmek dileğiyle.Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

Çikolata kaplı truffların yapımı biraz uğraştırsa da bayramda gelen misafirlerin beğenisini topluyor.

İçi için bir paket süt kremasını ısıtıp içine ufak parçalara böldüğünüz 400 gr çikolatayı karıştırın.İçine 10 dk haşlayıp süzdüğünüz ufak doğranmış yaklaşık 10 adet kayısıyı ve kıyılmış fındık-fıstık ekleyin ve bir gece dolapta donması için bekletin.Ertesi gün 400 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin.İç malzemeden küçük parçalar alarak yuvarlayın yağlı kağıt üzerine dizin ve donması için dolapta birkaç saat bekletin.Eriyen çikolataya bulayıp tekrar buzdolabına kaldırın.Çikolata donunca servise hazır demektir.Afiyet olsun.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın

3 Eylül 2009 Perşembe

Kayısılı Keşkül

Kayısılı Keşkül

İftar için kayısı tatlısı yapma düşüncesiyle mutfağa girdiğimde bu tatlı çıktı

250 gr kuru kayısı sıcak suda 30 dk bekletilir.Bir bardak su ve 3-4 kaşık şeker ilavesiyle yumuşayana kadar pişirilir,pişmeye yakın 1 kaşık tereyağ eklenir.Bu arada bir paket keşkül tarife göre hazırlanır.Kuplara paylaştırılır.Ceviz ve fıstık ile süslenir.
Afiyet olsun

2 Eylül 2009 Çarşamba

İftar Daveti

My creation

Arkadaşlarım için hazırladığım iftar masası.
Sevdiklerinizle paylaştığınız güzel sofralar dileğiyle,Allah oruçlarımızı kabul etsin

Yoğurtlu Çorba (Gendime çorbası)

027soğukçorba

Malatya'da davet sofralarında yer alan gendime çorbasına bulabilirseniz narpuzya da yarpuz olarak bilinen bitki çok yakışıyor.Naneden biraz daha keskin bir aroması var.Yarpuz hakkında bilgi için buraya bakabilirsiniz

Çorbanın yapımı çok kolay,ayıklayıp yıkadığınız 2 bardak dövme yarım bardak nohutu gecden suya bırakın.Ertesi gün tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirilir.Ilıyınca yoğurdu katılır.Çok koyu ise biraz su ilave edilir.Nane ve ya narpuz ile servis yapılır.

Tarhana Çorbası

033tarhanaçrb
1/2 bardak un tarhanası
2 kaşık yağ
2 kaşık un
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 litre su
2 diş sarmısak
nane
Geniş bir tencerede 2 kaşık yağ ile 2 kaşık unu pembeleşene kadar kavurun.1 kaşık domates,1 kaşık biber salçasını yarım bardak su ile sulandırıp una ekleyin.Sulandırılmış tarhanayı ve 1 litre suyu ekleyin.1 bardak kadar çırpılmış yoğurdu ekleyip bir taşım kaynatın.Dilerseniz içine kıyma ve ezilmiş sarmısak katabilirsiniz.Üzerine nane-yağ gezdirip servis yapın

Meksika fasulyeli Salata
011salatameksika

Hazırladığım salataya meksika fasulyesi ve mısır tanesi ekledim.Karnabaharı haşlayıp suyunu süzüp sıcakken biraz tuz,yarım limon suyu ve bir yemek kaşığı balzamik sirke ile harmanladım ve salatayı süsledim.Değişik tatları sevenlere tavsiye ederim benim hoşuma gitti.

Tatlı olarak damla sakızlı güllaç yaptım,güllaç sevmeyenler bile beğenerek yedi.Tarifte gül suyu da vardı,eklemedim

055güllaç

Malzemeler:

1 paket güllaç
2,5 litre süt
3 bardak toz şeker
1/2 paket vanilya

Muhallebisi için:

1 paket damla sakızlı muhallebi
1/2 litre süt

Yapılışı :

Süt ile şekeri bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp 5 dakika bekletin.
Damla sakızlı muhallebiyi hazırlayın ve ılıtın.
Güllaç yapraklarını şekerli süt ile ıslatıp dikdörtgen bir kaba yerleştirin.Güllaç yapraklarının yarısını dizip üzerine muhallebiyi yayın ve kanal güllaç yapraklarını yerleştirin.Üzerini süsleyip servis yapın.