22 Mart 2010 Pazartesi

Havuçlu Minikekler

014mafin

Şimdiye kadar denediğim en güzel havuçlu keklerden biri de bu gördüğünüz minikekler.Tarifi daha önceleri kek kalıbında yapıyordum,bu şekliyle hem sunumu hem servisi daha kolay oluyor.Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum.

Malzemeler:

2 su bardağı şeker (ben 1-1,5 su bardağı kadar kullanıyorum)
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı yaban mersini
2,5 su bardağı un
Kreması :

1/2 su bardağı çırpılmış krema
4-5 kaşık labne peyniri
3 kaşık pudra şekeri

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpın,sıvıyağı ekleyin.Yoğurda karbonatı ekleyip köpürmeye başladığında karışıma ekleyin.unu ve tarçını ekleyip karıştırın .Rendelenmiş havucu ve cevizi de ekleyin.(Son zamanlarda yaptığım keklere 1 su bardağı kadar yaban mersini de ekliyorum dilerseniz kuru üzüm de ekleyebilirsiniz.)yağlanmış kek kalıbına yada mafin kalıplarında 175 dereceye ısıtılmış fırında 25- 30 dakika pişirin.

Krema için tüm malzemeyi iyice karıştırın soğuyan keklerin üzerine sürün.Bütün cevizlerle süsleyin.
Afiyet olsun