Herkese hayırlı,huzurlu,mutlu ve güzel bir bayram diliyorum.Bu tatlıyı yıllar önce yine bir bayram için yapmıştım.Tekrar yapınca tarifini yayınlamak istedim.Tarif Ekrem Muhittin Yeğen'in Tatlı ve Pasta Öğretimi kitabından.
Malzemeler:
Yarım kg baklava yufkası
150 gr tereyağ
150 gr tereyağ
Badem Kreması için :
150 gr çekilmiş badem
150 gr pudra şekeri
40 gr tereyağ
2 yumurta
150 gr pudra şekeri
40 gr tereyağ
2 yumurta
Şurubu:
750 gr toz şeker
500 ml su
4 tatlı kaşığı limon suyu
500 ml su
4 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Yufkalar 12 cm eninde 36 cm uzunluğunda kesilip hazırlanır.Eritilmiş tereyağ fırça ile sürülüp 1 tatlı kaşığı badem kreması konup muska şeklinde kapatılır.Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirilir.Soğuyan tatlıya sıcak şurup dökülür.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Not:Hazır baklavalık yufkalar çok ince olduğu için ikiye katlayıp yaptım.bir yufkadan iki trigona yapmış oldum.tarifteki yağ az geldi 150 gr kadarda sıvıyağı hazırladığım üçgenlerin üzerine gezdirdim.