28 Mart 2013 Perşembe

Hurma Pekmezli Kup




 Hurma pekmezi ile denediğim ilk tarif.Tadanlar beğenip tarifini alınca burada da paylaşmak istedim.Hurma pekmezi bulamazsanız keçiboynuzu pekmezi de kullanılabilir,pekmezin tadı anlaşılmasın diye biraz kakao ve çikolata ekledim.Gelelim tarife:

Malzemeler:

1 litre süt
10 silme yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
3 kaşık pirinç unu
2 kaşık mısır nişastası
100 gr labne peyniri
1 çay bardağı süt kreması
1 tatlı kaşığı vanilya

Bir kapta toz şeker,pirinç unu,mısır nişastasını ve yumurta sarısını karıştırın,karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin ve orta ateşte koyulaşana kadar pişirin,vanilyayı ekleyin.Üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak ılımasını sağlayın.Labne peyniri ve kremayı ekleyip yaklaşık 10 dakika mikserle çırpın ve kuplara paylaştırın.

 Hurma pekmezli sos için 1 bardak hurma pekmezini pişirme kabına boşaltın.Ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı mısır nişastasını 1 ve 1 yemek kaşığı kakaoyu 1 bardak sütte iyice karıştırıp,hurma pekmeziyle pişirin.Sıcakken içine 50 gram kadar çikolata ekleyin,karıştırarak ılımasını sağlayın ve kuplara paylaştırın.En az 2 saat buzdolabında soğutun.

 Servis yapmadan önce bir bardak kayısı marmeladını yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası ile pişirip soğuttuğum pelte ve antep fıstığıyla süsledim.
Afiyet olsun.