28 Ağustos 2009 Cuma

Hayırlı Ramazanlar



 Edit:Ramazan Pidesi fotoğrafım bir çok site tarafından izinsiz kullanılınca imzanın yeri değiştirildi.

Biraz gecikmeli olsa da bloğumu ziyaret eden herkese hayırlı,bereketli güzel bir Ramazan geçirmelerini diliyorum.
İftar için bana ramazan pidesi,çorba ve salata hazırlamak düşüyor.Ramazan pidesi çok sevildi.tarifi lezzet dergisinin sitesinden aldım,yaptığım tek değişiklik üzerine sürülen yoğurda yumurta sarısı ilave etmek oldu.

Ramazan Pidesi



Malzemeler:
1 kg un
50 gr maya
1 kahve fincanı ılık su
100 gr tereyağı
1.5 çorba kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı su
Yeterince tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1.5 çorba kaşığı çörekotu

Yapılışı:

Mayayı 1 fincan ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp bekletin. Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp mayalı su, eritilmiş tereyağı, sıvıyağtuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Suyu azar azar unlu karışıma yedirip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin. Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika dinlendirin.
Hamurları un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve yuvarlak pide şeklinde açın. Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava biçiminde çizin. Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün.
Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.


Tarifi aldığım sitede yapım aşamalarını detaylı olarak görebilirsiniz.


İftar için hazırladığım çorba hem hafif hem oldukça besleyici,benim gibi et ile fazla arası olmayanların seveceğine eminim.Malzemelerdeki sebzeleri mevsimine ve tercihinize göre değiştirebilirsiniz

Kuskuslu Sebze Çorbası:

005çorba

Malzemeler:

7-8 adet taze fasulye
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 orta boy soğan
1 kabak
1 küçük karnabaharın yarısı
1/2 su bardağı kuskus
2 kaşık un
1 kaşık salça
6 bardak su
1 limonun suyu
sıvıyağ,tuz ve karabiber
nane

Yapılışı:

Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağ ile hafifçe kavurun.Sebzeleri doğrayıp katın ve kavurmaya devam edin.2 kaşık unu ve salçayı ilave edip karıştırın.2 bardak soğuk suyu ekleyip karıştırın.4 bardakta sıcak su ilave edip kuskusu katın.Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.Yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın ve kaynayan çorbaya yavaşça ilave edin,bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.Tereyağını küçük bir tavada kızdırın ve naneyi ekleyin.Servis yaparken çorbanın üzerine ilave edin.

2 yorum:

  1. merhaba hemşerim tesadüfen bulduğum sitenizi gezdim herşey bir harika ama resim çekme yeteneğiniz daha bir harika..tam profesyonelce çekilmiş resimler...tebrik ederim..hemşerimede böyle bir site yakışırdı zaten.....
    bu arada ramazanınız mübarek olsun hemşerim...

    YanıtlaSil
  2. merhaba birsen hanım,ziyaretiniz için teşekkür ederim
    sizin de ramazanınız mübarek olsun,malatya'dan selamlar

    YanıtlaSil