5 Temmuz 2009 Pazar

Kirazlı Mafinler




Tarif lezzet dergisinden,yaptığım tek değişiklik yuvarlak kek kalıbında değil mafin kalıplarında pişirmek oldu.Tadanlar beğenince ve kiraz zamanı bitmeden yayınlamak istedim ama gecikti.Kiraz bulabilirseniz mutlaka deneyin.
Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı kiraz

Sos Malzemesi:
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı su
4 yemek kaşığı eritilmiş margarin
yarım paket vanilya

Yapılışı:

Sıvıyağ,şeker ve limon suyunu karıştırın.Yumurta sarılarını ekleyip iyice çırpın,sütü ilave edip yavaşça karıştırın.Yumurta aklarını ayrı bir kasede kar haline gelene kadar çırpın ve karışıma ekleyin.Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına boşaltın.Üzerine kiraz tanelerini dizip hafifçe bastırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.

Sos için,toz şeker ve suyu kısık ateşte karıştırın.Limon suyu,eritilmiş margarin ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın ılıyan kekin üzerine sıcak olarak dökün.Kiraz taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder