
Tarifte tart kalıbıkullanılıyordu,ben tartolet kalıplarında hazırladım.Hem görüntüsü hem servisinin kolaylığı açısından tercih ediyorum.Tarife göre tart kalıbında da hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
Tart hamuru için:
2,5 su bardağı (250 gr) un
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
200 gr tereyağı
Üzeri için:
8-10 adet kayısı
3 yumurta
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
2 yemek kaşığı çekilmiş badem
25 gr tereyağı
2 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
Yapılışı:
Tereyağını hamur yoğurma kabına alın.Pudra şekeri,yumurta sarısı ve unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.Hamuru streç folyoya sarın ve buzlukta 30 dk bekletin.
3 yumurtayı,antepfıstığı,badem,tereyağ ve şeker ile robotta püre haline gelene kadar ezin.Kayısıların her birini 4 dilime kesin.
Hamuru merdane ile açın,yağlanmışve unlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.Fıstıklı ve bademli püreyi yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin.Fırından çıkarıp üzerine kayısı dilimlerini ilave edin.15 dakika daha pişirip fırından alın.Ilıyınca kalıptan çıkarın,pudraşekeri ve iri çekilmiş antep fıstığı ile süsleyin.
Afiyet olsun
Çok lezzetli gözüküyor..Ellerine sağlık...
YanıtlaSilKocaman Sevgiler.
teşekkür ederim
YanıtlaSil