9 Ekim 2010 Cumartesi

Neşeli Cumartesi



  Yeğenlerimle geçirdiğim güzel bir cumartesi günü beraber hazırladığımız hurmalı kek,keki yapmadan önce yeğenlerim için aldığım Bugün Ne Yapayım? adlı kitapta gördükleri elele kağıt bebekleri yaptılar,oldukça eğlenceli vakit geçirdik.



    Kekin tarifinden önce kitaptan bahsetmek istiyorum.Timaş yayınlarından çıkmış bu kitabı yeğenlerim çok sevdi,birlikte yapılabilecek bir çok proje var.Kitap hakkında daha fazla bilgi için  buraya bakabilirsiniz

Kek için önceden bir kase kadar hurmayı sıcak suda bir gece kadar bekletmiştim.Başka bir tarifte kullanmayı planlıyordum ama hemen servis edebilmek için kolayca hazırlanabilen bir kek yapmaya karar verdim.

Hurmalı Kek 

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
bir kase hurma (sıcak suda bir gece bekletilmiş)
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 kaşık kakao
3 kaşık hindistan cevizi 
2 su bardağı un 
vanilya
kabartma tozu
1 fiske tuz

Yapılışı

Bir su bardağı  sıvı yağ ile bir su bardağı toz şekeri bir çırpıcı ile çırpın 3 yumurtayı teker teker ekleyip iyice çırpın.Sıcak suda bekletilmiş hurmayı süzüp suyunu ekleyin.
Ayrı bir kapta un,kakao,vanilya,kabartma tozu ve tuzu eleyip yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.Hindistan cevizi,ceviz ve kıyılmış hurmayı ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökün.180 derece de 30-35 dk pişirin.5 dakika fırında beklettikten sonra çıkarın.Biraz ılıyınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.





2 yorum:

  1. merhaba,sitenizin adi dikkatimi cekti sanirim Malatya kokusu aldim:)
    elinize saglik kek de guzel gorunuyor,afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  2. doğru almışsınız :)

    yeğenimin eli değince kekin tadı daha bir güzel oldu :)

    YanıtlaSil