10 Temmuz 2014 Perşembe

Karabuğday Çorbası



Hayırlı,bereketli,huzurlu ve güzel bir Ramazan dileyerek uzun zamandır ihmal ettiğim bloğu sağlıklı ve lezzetli bir çorba tarifiyle güncellemek istedim
  
       Karabuğday yada greçka ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan tahıl olarak bilinse de bir bitki.Gluten içermediği için çölyaklılara , kan şekerini yükseltmediği için diyabetlilere öneriliyor.Yapılan araştırmalarda kalp hastalıklarına  ve kansere karşı koruyucu olduğu bulunmuş.Bu kadar faydaları olunca daha sık tüketilmeli diye düşünüyorum.Pilavı lezzet olarak bizim evde pek rağbet görmeyince çorbalarda kullanmaya başladım.

Malzemeler:
1 orta boy soğan
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı karabuğday
1 kase yoğurt
1 kaşık un
1 yumurta
5 su bardağı su
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
5 kaşık zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
pul biber

Yapılışı:

  Soğanı yemeklik doğrayın,biberi küp küp doğrayın,kabağı rendeleyin ve bir tencerede zeytinyağında soteleyin.Karabuğdayı yıkayıp ekleyin,baharatları da ekledikten sonra üzerine sıcak suyu ilave edip 20 dk kadar sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 Yoğurt,un ve yumurtayı bir kapta çırpın,çorbaya karıştırarak ekleyin.Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın ve tuzunu ekleyin.
 Tereyağını tavada kızdırın pulbiberi ekleyin,çorbanın üzerine dökün ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun



2 yorum:

  1. ellerine sağlık ayşeciğim nerelerdesin...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel süslemissiniz masanizi bayildim bardaklariniza bilhassa :) karabugday ile tarif ariyordum ben de en kisa zamanda denemeyi planliyorum bu tarifinizi...

    benim de blogum var, umarim begenirsiniz: www.sofravemuhabbet.com
    blog listenize eklersiniz belki :)

    YanıtlaSil