
Tarifi lezzet dergisinin verdiği altın mutfak-çikolatalı tatlılar kitapçığından denedim.
Malzemeler:
5 yumurta sarısı
65 gr toz şeker
1 tutam tuz
475 gr krema
80 gr beyaz çikolata
Üzeri için:
6 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Yumurta sarıları,şeker ve tuzu mikserle çırpın.Kremayı kaynatmadan ısıtın ve küçük parçalara ayrılmış beyaz çikolatayı içine ekleyin,ocaktan alıp ısıya dayanıklı 6 küçük kaseye paylaştırın.Kaseleri bir tepsiye dizip kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin.Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 35 dakika pişirin.Fırından çıkarıp oda ısısına gelince buzdolabına alarak soğumaya bırakın.serviseten önce dolaptan çıkarıp üzerlerine toş şekeri serpin.Kaseleri içi buz dolu tepsiye yerleştirin.Fırını ızgara ayarında çalıştırıp üzerleri karamelize olana kadar fırında bekletin ve servis yapın.
Afiyet olsun
Ay çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiler:)
elinize sağlık
YanıtlaSilnefis gözüküyor
hemşerim yine çok güzel bir tatlı yapıp çok güzel bir resim çekmişsin ellerine sağlık..hergünün kayısı tadında geçsin...
YanıtlaSilÇok şık duruyorlar
YanıtlaSilbir o kadar leziz!
ellerinize sağlık..
selamlar arkadaşım bir malatyalı olarak gönderilen kayısıları nasıl değerlendirirm derken çıktın karşıma.şimdi kayısı şerbeti yapmaya karar verdim sayende.ellerine sağlık.
YanıtlaSil