13 Nisan 2009 Pazartesi

Çikolatalı Kayısı



Bu tarifi bayramda yapmıştım ve çok sevilmişti.

Malzemeler:

40-45 adet kuru kayısı

1/2 su bardağından biraz az (40 gr) çiğ krema

150 gr bitter çikolata

1/4 su bardağı iri kıyılmış tuzsuz antep fıstığı



Yapılışı :

Kayısıları kaynar suda 10 dk kadar haşlayın,süzüp bir kenarda kurumaya bırakın

Çikolatayı benmari usulüyle eritin,kremayı ayrı bir kapta kaynatıp çikolataya katın ve karıştırın

Bir tepsiye yağlı kağıt serin,kayısıları önce çikolataya sonra iri kıyılmış antep fıstığına bulayın ve tepsiye aralıklı dizin.Çikolata kuruyunca kayısılar ikrama hazırdır.

Afiyet olsun

4 yorum:

  1. amanın... :)sırf şu yaptıklarını yemek için gelicem yanına :)
    seni görmek için falan değil yani :P

    YanıtlaSil
  2. canım,yemekte yersin beni de görürsün.sen yeterki gel :)

    YanıtlaSil
  3. çok harika birşeydir sanırım ama sarı kayısı kullanmışınız diğer kayısıdan bir deneseniz nasıl olur ben malatyada çikolatalı kayısı imalatı yapıyorum tanışmak isterim. çukay çikolata malatya

    YanıtlaSil
  4. günkurusu ile yaptığım tariflerde var.adresinizi ve telefon numaranızı mail adresime yollarsanız sizi ziyaret etmek isterim

    YanıtlaSil