Dolama Çörek, originally uploaded by zencefil.
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 küçük paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin
Aldığı kadar un
üzerine sürmek için yumurta sarısı
Yapılışı:
Ilık süte toz şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın.Maya kabarınca yoğurma kabına alıp içine sıvıyağ ve tuzunu katın.Unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 12 eşit bezeye ayırın.Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp yumuşatılmış margarini sürün.12 bezeyi bu şekilde yapıp üstüste dizdikten sonra rulo yapıp buzdolabında 3 saat bekletin.Dolaptan alıp 1 cm aralıklarla kesin.Kesilen ruloları iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirin.Şeritleri parmağınızda dolayıp rulo yapın ve fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
İade-i ziyarete geldim:) Malatyalı hemşerim selam vermiş çünkü..
YanıtlaSilBlog dünyasında yenisin sanırım ,aramıza hoşgeldin.Tarifler ve fotoğraflar harika gözüküyor.Ellerine sağlık..
Sevgiler.
teşekkür ederim :)
YanıtlaSil