16 Kasım 2010 Salı

Kat Kat Çikolata


   Herkese hayırlı,huzurlu,mutlu ve güzel bir bayram diliyorum.Bu bayram, çikolataları son güne bırakmama planımı gerçekleştiremedim.Tariflerini de dolayısıyla önceden veremedim.Yapmak isteyenler artık bir sonraki bayrama yapar :)
 En üst kattan başlayarak tarifleri kısaca vereyim.Silikon çikolata kalıbında şekillendirdiğim bu çikolataları geçen Ramazan Bayram'ında yaptığım kayısılı toplardan hazırladım.Benmari usulü erittiğim çikolatayı kalıplara paylaştırdım ve kayısılı iç malzemeden koydum.Bu defa 500 gr kuvertür bitter çikolataya 200 gram krema ölçüsü kullandım.Orta kattakileri kayısılı içe çikolata ekleyip yuvarladım ve antep fıstığı,kakao,beyaz çikolataya buladım.Bir kısmını da çikolata ile kapladım.
 Alttaki bonbonları baklava hamuru ile hazırladığım minik çanaklarda ikram edeceğim.Bunları kestaneli yaptım.Kestaneli topların tarifini www.portakalagaci.com'dan aldım.Baklava hamuru ile yaptığım çanakların tarifini de  yeşil elma programından aldım.4 baklava yufkası ile 24 minik çanaklar elde ediliyor.Hamurların üzerine tereyağ sürüp pudra şekeri eledi ve üst üste koyup karelere kesti.175 derece fırında 4-5 dakika tutmanız yetiyor.Sonuna kadar izleyemeyince nasıl süslediklerini göremedim ama fikir güzeldi ve denedim.

4 yorum:

  1. benden de sevgiler,iyi bayramlar diliyorum

    YanıtlaSil
  2. eminim tadları harikadır.
    hayırlı bayramlar ayşecim...

    YanıtlaSil
  3. Hayrunnisacım,şimdiye kadar yaptığım bayram çikolatalarından daha fazla yaptım ve bir günde yarıdan fazlası bitti :)

    YanıtlaSil