27 Nisan 2011 Çarşamba

Kestaneli Kurabiye




Tarif sofra dergisinden ,severek yaptığım kurabiyelerden biri.Kestane şekeri yoksa kestaneyi kabuklarıyla haşlayıp soyun,üzerini geçecek kadar su ve bir kaç kaşık şeker ilave edin ve pişirin,hafifçe ezin ve soğuyunca kullanın.
Tarifi:
1 su bardağı ezilmiş kestane şekeri
3/4 s.b toz şeker
1 yumurta
10 çorba kaşığı margarin (150 gr)
3/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
Toz şeker yumurta ile çırpılır.Erimiş margarin eklenir.Ezilmiş kestane şekeri,kabartma tozu,vanilya ve tarçın karıştırılır ve karışıma ilave edilir.Unu eklenip karıştırılır (yapışkan bir hamur oluyor)
Yağlanmış fırın tepsisine kaşıkla veya iyice yağlanmış elle parçalar alıp dizilir.200 derecede pembeleşene kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. Immmm nefis görünüyor. Kestanenin kattığı lezzet ile dayanılmaz olmuştur eminim. Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim seda hanım

    YanıtlaSil
  3. Allah'ım , süper !!

    Kestane canavarı olarak, bayıldım bu reçeteye.
    Nefis görünüyor kurabişler..

    Ellerinize / gönlünüze sağlık Ayşe hanım.

    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  4. Ayşe Hanım bildiğim kadarıyla Malatya'da yaşıyorsunuz yanılmıyorsam eğer öyleise Malatya yemekleri konusunda size ulaşmak istiyorum çok acil mailatarsanız sevinirim mail adresim :
    lezzethane@hotmail.com

    YanıtlaSil