14 Ağustos 2011 Pazar

Fırında İmam Bayıldı


 Herkese hayırlı Ramazanlar,bereketli sofralar diliyorum.

Malzemeler:

10-12 adet küçük boy patlıcan 
2  orta boy kuru soğan
2-3   sivri biber 
3  domates
8-10 diş sarmısak
1 çay bardağı bardağı su
1 su bardağı  zeytinyağı (patlıcanları kızartmak ve soğanı kavurmak için)
1 tatlı kaşığı kaşığı toz şeker
tuz, karabiber
Yapılışı:
 Patlıcanların sap kısımlarını kısaltıp alacalı şekilde soyun ve  tuzlu suda 15 dk kadar bekletip süzün, iyice kurulayın.
 Patlıcanlara fırça ile bolca zeytinyağı sürün ve 200 derece kızgın fırında kızarana kadar tutun.
 Soğanları küp küp doğrayın, sarmısakları dilimleyin.Zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.İnce doğranmış biberi ilave edip kavurmaya devam edin.2 domatesin kabuğu soyup küp küp doğrayın ve soğanlara ekleyin.Birkaç dakika daha kavurup tuz,şeker ve karabiberini ilave edip ocaktan alın.
 Patlıcanların ortasını açın  hazırlanan harcı içlerine doldurun ve fırın tepsisine dizin.Üzerlerine dilimlenmiş domatesleri dizin (dilerseniz acı  biber de koyabilirsiniz).Bir çay bardağı sıcak su ilave edip 200 derece kızgın fırında suyunu çekene kadar  (yaklaşık 35-40 dk) pişirin,soğuk olarak servis yapın.Servis yapmadan önce maydanoz ile süsleyebilirsiniz.





2 yorum:

  1. merhaba fotoğraflar da tarifler de çok güzel ama fotoğraflarınızı daha büyük boyda sunsanız ve blogunuzun yazı kısmını şablon ayarlarından genişletseniz çok profesyonel görünecek kayısı tadında...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. musqat merhaba fotoğraf konusunda dertliyim,izinsiz kullananlara karşı bir önlem :)
    yazı kısmını yapabilirsem düzeltmeye çalışırım,çok anlamıyorum bu işlerden :))

    YanıtlaSil