25 Temmuz 2012 Çarşamba

Kayısılı Revani





  Revaniyi bir de böyle deneyin.Tarif,Ekrem Muhittin Yeğen'in Tatlı-Pasta Öğretimi kitabından,kayısı ekleme fikri benden.Tadanlar beğendi,bende yayınlamaya layık buldum.İşte tarifi:

Malzemeler:

80 gr un
80 gr irmik
125 gr şeker (ben 2 kaşık şeker+ 1 su bardağı kayısı marmeladı kullandım)
30 gr tereyağ
5 yumurta
1 tutam tuz

Yapılışı:

Yumurta aklarını bir tutam tuz ile çırpın.bir kenarda bekletin.Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile 2 kaşık şekeri iyice çırpın.Kayısı marmeladını ekleyip karıştırın.Unu ve irmiği ekleyip karıştırın.Çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırın.Yumurta akını fazla karıştırmayın yoksa hamur kabarmaz.Erimiş tereyağını da ekleyip karıştırın.(eklemeyi unuttuğum için benim tarif yağsız oldu)
 Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine döküp 160 derece fırında 30-35 dk üzeri kızarana kadar pişirin.

Şurubu :

600 gr toz şeker
500ml su
1 tatlı kaşığı limon suyu

 Revaninin pişmesine yakın şurup malzemesi ocağa konur,10 dk kaynatılır.Revani fırından çıkınca üzerine sıcak şerbet gezdirilir.Ilıdıktan sonra üzeri süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder