23 Temmuz 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar Dolması



Herkese hayırlı,bereketli,huzurlu ve güzel bir Ramazan dilerim.İftar sofraları için hafif sağlıklı ve lezzetli bir tarif.

Malzemeler:
5 adet enginar
1 adet kuru soğan
1 adet dolmalık kırmızı biber
2 yemek kaşığı çam fıstığı
yarım kase pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
biraz dereotu
tuz
1,5 su bardağı su

Yapılışı:

 Soğan yemeklik doğranır,çam fıstıkları  pembeleşene kadar kavrulur.küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve enginarlar eklenir,su tuz,yarım limonun suyu ve şeker ilave edilip 20-25 dk pişirdikten sonra yıkanıp suyu süzülmüş pirinç eklenir.Suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.Pişerken suyunu kontrol edin,az gelirse ilave edebilirsiniz.Enginarlar ılıyınca servis tabağına alınır ve pirinçli karışım içlerine yerleştirilir.Yarım limon suyu üzerlerine gezdirilir ve dereotu ile süslenir.

 Maşrapada ayran içmek ayrı bir keyif,aşağıda gördüğünüz ayranı bolca taze nane ve 2 salatalığı blendırdan geçirerek yaptım.Susuzluğu ve harareti alan güzel bir iftar içeceği oldu.







2 yorum:

  1. Ben de geçen gün enginar üstü sebzeli pilav gördüm son aşamada üstüne kaşar verip fırınlanıyor, kararsız kalmıştım denemek için. hep zeytinyağlı tükettiğim için. Acaba yakışıyor mu pilava..

    YanıtlaSil
  2. Reyyan hanım damak zevkinize göre karar verebilirsiniz,hatta bu tarifi kendinize göre değiştirebilirsiniz.Mutfağa girdiğimde böyle bir yemek yapmak için girmemiştim,elimdeki malzemelerden bu tarif çıktı.biraz hayal gücü çokça deneme ile lezzetli yemekler yapılabilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil