12 Haziran 2009 Cuma

Kayısılı Toplar



Tarifin iç malzemesinde elma vardı ,elmalı tariflerin çoğunu kayısı ile dener ve güzel sonuç alırım.

Hamur için gereken malzemeler:

2-2,5 su bardağı un
5 gr instant kuru maya (paketin yarısı)
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
50 gr margarin
1 çay bardağı ılık süt

tüm malzemeleri bir kaba koyup yumuşak bir hamur yoğurun ve 40-50 dk dinlendirin.

İç malzemesi:
(tarifte 2 elma rendelenip yarım çay bardağı şeker ile -8 dk pişiriliyordu)

1 su bardağı kuru kayısıyı 10 dk sıcak suda bekletin,suyunu süzüp küçük küçük doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin.1 tatlı kaşığı tarçın ve yarım su bardağı kıyılmış cevizi ekleyip soğutun.

Hamuru 8 parçaya bölün,elinizle açıp içten koyun ve kapatın.Yağlanmış tepsiye sıralayıp 30 dk bekletin.180 derece fırında 15-20 dk pişirin.Soğuyunca pudra şekeri serpin.

2 yorum:

  1. Çok leziz görünüyorlar canım,
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim papatya prenses
    kayısılar oldu artık,taze kayısılar ile tarifler gelir İnşallah

    YanıtlaSil