1 Ekim 2009 Perşembe

Beyaz Çikolatalı Krem Brule

033cremebrule

Tarifi lezzet dergisinin verdiği altın mutfak-çikolatalı tatlılar kitapçığından denedim.

Malzemeler:

5 yumurta sarısı
65 gr toz şeker
1 tutam tuz
475 gr krema
80 gr beyaz çikolata

Üzeri için:
6 tatlı kaşığı toz şeker


Yapılışı:

Yumurta sarıları,şeker ve tuzu mikserle çırpın.Kremayı kaynatmadan ısıtın ve küçük parçalara ayrılmış beyaz çikolatayı içine ekleyin,ocaktan alıp ısıya dayanıklı 6 küçük kaseye paylaştırın.Kaseleri bir tepsiye dizip kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin.Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 35 dakika pişirin.Fırından çıkarıp oda ısısına gelince buzdolabına alarak soğumaya bırakın.serviseten önce dolaptan çıkarıp üzerlerine toş şekeri serpin.Kaseleri içi buz dolu tepsiye yerleştirin.Fırını ızgara ayarında çalıştırıp üzerleri karamelize olana kadar fırında bekletin ve servis yapın.

Afiyet olsun

5 yorum:

  1. Ay çok güzel görünüyor :)
    ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık
    nefis gözüküyor

    YanıtlaSil
  3. hemşerim yine çok güzel bir tatlı yapıp çok güzel bir resim çekmişsin ellerine sağlık..hergünün kayısı tadında geçsin...

    YanıtlaSil
  4. Çok şık duruyorlar
    bir o kadar leziz!
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. selamlar arkadaşım bir malatyalı olarak gönderilen kayısıları nasıl değerlendirirm derken çıktın karşıma.şimdi kayısı şerbeti yapmaya karar verdim sayende.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil