18 Mayıs 2009 Pazartesi

Kayısılı Kek




 Yaptığım bu kekte tam buğday unu da kullandım,tadanlar tarafından çok beğenildi.

Malzemeler:

4 yumurta
1 bardak toz şeker
1/2 su bardağı süt kreması
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağından biraz az tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru kayısı (gün kurusu kullandım)
1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
1/2 su bardağı kıyılmış antep fıstığı

Yapılışı:

Kuru kayısıyı bir kapta sıcak suda yumuşamaları için bekletin.Yumurta ve şekeri çırpın.Süt kremasını,sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.Un,tam buğday unu,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Kayısıları süzüp kurulayın ve küçük küçük doğrayıp ceviz ve fıstıkla beraber kek karışımına ekleyin.Yağlanmış kek kalıbına döküp 175-180 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin .Fırından alıp 10 dakika kalıpta bekletin ve servis tabağına alın.ılıyınca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder