11 Mayıs 2009 Pazartesi

Pekmezli Kayısılı Kek


Malzemeler:

3 yumurta
1çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı un
1 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İçi:
1 adet elma
8-10 adet kuru kayısı
1/2 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pekmez

Elma rendelenir,kayısılar çok az suda 10 dk haşlanır,süzülür ve elma ile suyunu çekene kadar pişirilir.Tarçın,ceviz ve pekmez eklenip soğutulur

Yapılışı:

Şeker ve yumurta çırpılır.Pekmez,sıvıyağ ve su ilave edilip karıştırılır.Un,kabartma tozu,vanilya ve kakao elenir yumurtalı karışıma katılıp karıştırılır.Karışımın yarısı kek kalıbına döşenir.Kayısılı iç yayılır.Kalan karışım için üzerine yayılır ve 175 derecede 40-45 dk pişirilir.Ilıyınca kalıptan çıkarılır.Antep fıstığıyla süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder