2 Eylül 2009 Çarşamba

İftar Daveti

My creation

Arkadaşlarım için hazırladığım iftar masası.
Sevdiklerinizle paylaştığınız güzel sofralar dileğiyle,Allah oruçlarımızı kabul etsin

Yoğurtlu Çorba (Gendime çorbası)

027soğukçorba

Malatya'da davet sofralarında yer alan gendime çorbasına bulabilirseniz narpuzya da yarpuz olarak bilinen bitki çok yakışıyor.Naneden biraz daha keskin bir aroması var.Yarpuz hakkında bilgi için buraya bakabilirsiniz

Çorbanın yapımı çok kolay,ayıklayıp yıkadığınız 2 bardak dövme yarım bardak nohutu gecden suya bırakın.Ertesi gün tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirilir.Ilıyınca yoğurdu katılır.Çok koyu ise biraz su ilave edilir.Nane ve ya narpuz ile servis yapılır.

Tarhana Çorbası

033tarhanaçrb
1/2 bardak un tarhanası
2 kaşık yağ
2 kaşık un
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 litre su
2 diş sarmısak
nane
Geniş bir tencerede 2 kaşık yağ ile 2 kaşık unu pembeleşene kadar kavurun.1 kaşık domates,1 kaşık biber salçasını yarım bardak su ile sulandırıp una ekleyin.Sulandırılmış tarhanayı ve 1 litre suyu ekleyin.1 bardak kadar çırpılmış yoğurdu ekleyip bir taşım kaynatın.Dilerseniz içine kıyma ve ezilmiş sarmısak katabilirsiniz.Üzerine nane-yağ gezdirip servis yapın

Meksika fasulyeli Salata
011salatameksika

Hazırladığım salataya meksika fasulyesi ve mısır tanesi ekledim.Karnabaharı haşlayıp suyunu süzüp sıcakken biraz tuz,yarım limon suyu ve bir yemek kaşığı balzamik sirke ile harmanladım ve salatayı süsledim.Değişik tatları sevenlere tavsiye ederim benim hoşuma gitti.

Tatlı olarak damla sakızlı güllaç yaptım,güllaç sevmeyenler bile beğenerek yedi.Tarifte gül suyu da vardı,eklemedim

055güllaç

Malzemeler:

1 paket güllaç
2,5 litre süt
3 bardak toz şeker
1/2 paket vanilya

Muhallebisi için:

1 paket damla sakızlı muhallebi
1/2 litre süt

Yapılışı :

Süt ile şekeri bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp 5 dakika bekletin.
Damla sakızlı muhallebiyi hazırlayın ve ılıtın.
Güllaç yapraklarını şekerli süt ile ıslatıp dikdörtgen bir kaba yerleştirin.Güllaç yapraklarının yarısını dizip üzerine muhallebiyi yayın ve kanal güllaç yapraklarını yerleştirin.Üzerini süsleyip servis yapın.

4 yorum:

  1. ayşe ablam herşey çok süperdi.özellikle tarhana çorban,sarmalar,ev pidesi,...ayy hepsi güzeldi işte...hepsinden de öte ramazanın getirdiği muhabbet...tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ayşecim süpersin yine,masa çok zarif hazırlanmış... Tarhana en seviğim çorbadır zaten... güllaç'ı ise hiç yemedim. gülsuyundan kaynaklı olabilir ;) ellerine sağlık...
    bereketli güzel sofraların olsun inşallah...

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ayşecim tebrikler! hakikaten çok nazif ve zarif bir iftar sofrası olmuş. ayrıca menünü paylaştığın için teşekkürler.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. sevimcim,sizlerle güzeldi.geldiğin için ben teşekkür ederim

    pelince,teşekkürler.güllaca gülsuyu eklemedim yenmeme ihtimalini göze alamadım :)

    mueddibe,çok teşekkürler

    YanıtlaSil