12 Aralık 2011 Pazartesi

Tarhana Çorbası




    Malatya tarhanası ile yapılan bu çorba bilinen tarhanalardan daha farklı bir tada sahip.Aşurelik buğday haşlandıktan sonra yoğurt ve mayalı hamur ilavesiyle yapılıp kurutuluyor.Yapım aşaması biraz zahmetli olsa da kış zamanı lezzetli bir çorba yapabilirsiniz,ayrıca yöresel ürünler satan marketlerde de bulabilirsiniz.
 Orjinal tarife her zaman uymayabilirsiniz,ıspanak,kara nohut ve kavurma ayrı bir lezzet katıyor, ben kavurma ve kara nohutu eklemeden yapıyorum.
Tarifi şöyle:
 1 kase(yaklaşık 150-200 gr) Malatya tarhanasını ,ayrı bir tencerede de 1 çay bardağı kara nohutu üzerini geçecek kadar su ilave ederek bir gece bekletin,ertesi gün yumuşayana kadar pişirin,kara nohutu da haşlayın.Kavurmayı,haşlanmış olan kara nohutu ve yıkayıp doğramış olduğunuz yarım demet ıspanağı ekleyin.Çorbayı daha kıvamlı isterseniz bir bardak yoğurdu 2 kaşık un ile çırpın ve çorbaya katın.Bir taşım kaynatıp tuzunu da ekleyip ateşten alın.Üzerine nane-yağ gezdirip servis yapın.
 Bu ölçülerle yaklaşık 8 kişilik bir çorba pişirmiş olursunuz.Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Bu tarhanayı malatyalı bir komşumuz sayesind eyemiştim gerçekten çok lezizdi..ellerine sağlık canım...birtasimkaynasin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. bu çorbadan daha önce tatmış çok beğenmiştim..ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bilinen tarhanadan farklı bir tadı var,tadıp seven olduğu kadar sevemeyenlerde çıkıyor.besleyici ve doyurucu bir kış çorbası.
    yorumlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil