21 Mayıs 2009 Perşembe

Kaymaklı ve Çikolatalı Dondurma


Çikolatalı dondurmanın tarifi burada



Maraş dondurmasının yapımı biraz zahmetli,öncelikle hakiki salep bulmalısınız.Toz halinde satılanlarda çok çok az salep var gerisi nişasta.İyi bir aktardan salebi işlenmemiş olarak alıp kendiniz öğütebilirsiniz.
1 litre sütü 10-15 dakika kepçe yardımıyla savurarak pişirin.ayrı bir kapta 1 çay kaşığı salep 1 çorba kaşığı buğday nişastasını 1 çay bardağı soğuk süt ile eritip kaynayan süte ekleyin.1 su bardağı toz şeker ve 1 bardak süt kreması ilave edip bir 5-10 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.ocağın altını kapatıp ılıyana kadar karıştırın.Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra buzluğa koyup 1 saat arayla kıvama gelene kadar iyice karıştırın.Dondurma yapma makineniz varsa soğuttuktan sonra makinenin kullanım klavuzuna uyarak dondurabilirsiniz.

Afiyet olsun

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık muhteşem görünüyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Bende yaptım bende..:) ama bu harbi dondurma olmuş bunuda deniycem inş en kısa zamanda

    rumma...

    YanıtlaSil