1 Temmuz 2009 Çarşamba

Taze Kayısılı Kek



Artık taze kayısılar çıktı ve gelen ilk kayısı ile bugün kahvaltıya gelen kuzenlerim için hazırladım.Masanın favorisi oldu,herkes çok beğendi.

Malatya kayısısı haziran sonunda olgunlaşmaya başlıyor ve hediye gelen kayısılar çok lezzetliydi,kekin bu kadar güzel olmasında payı büyük :)

Tarifi:

Malzemeler:

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı iri kıyılmış badem

8-10 adet taze kayısı (ikiye ayrılıp ince dilimlenmiş)

Üzeri için :

2 kaşık bal

2 kaşık sıcak su



Yapılışı:

Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.Süt ve yağı ekleyin.Elenmiş unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Karışımın yarısını yağlanmış kalıba dökün.Üzerine dilimlenmiş kayısıları dizin ve kıyılmış bademi serpin.Kalan karışımı üzerine yayıp kalan kayısı dilimlerini dizip bademi serpin 175 derece fırında 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.5 dakika kalıpta dinlendirip sıcak suyla karıştırılmış balı sürün.Ilıyınca servis tabağına alın.

Afiyet olsun

2 yorum:

  1. çok leziz görünüyor,denemeye değer:)

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. denemek lazım :)

    teşekkürler prensesim :)

    YanıtlaSil