19 Ağustos 2010 Perşembe

Ballı Kayısı


  İftar için hazırladığım hafif ve yapımı kolay bir tatlı.20-25 kadar kuru kayısıyı iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su ilave edip 1-2 saat suda bekletin.Bir tencereye alın.üzerine bir kaç tane karanfil,bir çubuk tarçın ve 1 silme çay kaşığı  toz zencefil,ve kakule ekleyip kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin suyunu çekmeye yakın 2 yemek kaşığı bal ekleyin (kayısının tatlılığına ve damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz).pişince ılımasını bekleyin,bu arada bir küçük kutu kremayı bir kaşık pudra şekeri ile çırpın ve aralarını açtığınız kayısıların içine önce toz fındık serpin ve krema ile doldurun toz fıstık ile süsleyin.Krema yerine krem şanti de kullanabilirsiniz.Buzdolabında 1-2 saat bekletip soğutun ve servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder