25 Ağustos 2010 Çarşamba

Taze Tarhana Çorbası


   Pratik olduğu kadar lezzetli bir çorba,iftara çok az bir zaman kala yapmaya karar verdim ve yetişti.Sıkça yaptığım bu çorbada salça yerine robottta iyice kıydığım 2 iri domates ve kırmızı dolmalık biber kullandım ve çok az tel şehriye ekledim ve 5 dakika daha uzun süre pişirdim


 Malzemeler:


2 yemek kaşığı un
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı  domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 -5 su bardağı su (tavuk veya et suyu da olabilir)
bir diş sarmısak
tuz
nane


Yapılışı:


Un ve yağ bir tencerede kokusu gidene kadar kavrulur.Salçalar eklenir,ince kıyılmış sarmısak eklenir,bir kaç kez çevirdikten sonra yoğurdu ilave edilir.Suyu ilave edilip çırpıcı iyi iyice karıştırılır.Karıştırmaya devam ederek kaynatılır, 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu eklenir.Üzerine nane yağ yakılıp dökülür ve servis edilir.





Bu da 2007 yılı Ramazan'ında yaptığım köfteli hali,tarifi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:





1 yorum: