16 Ağustos 2010 Pazartesi

Peynirli İrmik Helvası















  İftar için hafif ve hazırlaması kolay bir tarif,dün akşam iftar için son dakikada yeğenimle beraber hazırladık.

Malzemeler:

125 gram margarin veya tereyağ
2 su bardağı irmik
4 su bardağı süt (sıcak olacak)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dil peyniri (ince ince doğranmış)
isteğe göre yarım bardak kadar çam fıstığı

Hazırlanışı:

Bir tencereye yağı koyup kızdırın.irmiği ve çam fıstığını ilave edip çok kısık ateşte 15 dakika kadar kavurun.Sıcak sütü irmiğin üzerine boşaltın ve 2 dakika karıştırın tekrar kısık ateşe alın.Peyniri ve toz şekeri koyup iyice karıştırın.10 dakika dinlendirip servis tabağına alın üzerini fıstık ve tarçınla süsleyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. nefis görünüyorlar,eline sağlık,hemşerim...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Hayatcemresi
    hemşeriyiz demek,ne güzel :)

    YanıtlaSil
  3. işte ben bunu arıyordum.bayılıyorum bu tatlıya tarifi elimde yoktu.çok teşekkürler..denemek üzere not alıyorum

    YanıtlaSil