23 Ağustos 2010 Pazartesi

Mercimekli Pazı


 İftar için hafif ve doyurucu bir yemek oldu.Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirin,küçük küçük doğranmış kırmızı biberi ekleyin,biraz soteledikten sonra ,küp doğranmış domatesi,bir kaşık salça ve iyice yıkanıp doğranmış bir demet pazıyı ekleyin.Dilerseniz patateste ekleyip üzerini örtecek kadar suyunu ilave edip 20-25 dakika kadar pişirin.Haşlanmış mercimeğini ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Mercimeği çok severim bunuda bi denemek lazım :) ellerinize sağlık.. sevgiler..

    www.yemekaski.com

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Semiha hanım,bugün de semizotlu pişirdim,tarifini yakında yayınlarım .

    YanıtlaSil