14 Mayıs 2009 Perşembe

Limonlu ve haşhaşlı kurabiye



Tarif lezzet dergisinden,lezzetli ve kolay bir tarif.

Malzemeler:

2 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 tatlı kaşığı haşhaş
3/4 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
1 yumurta
1,5 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Bir kapta un,kabartma tozu,limon kabuğu rendesi ve haşhaşı karıştırın.Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle çırpıp krema haline getirin.Yumurta sarıları,yumurta ve limon suyunu ekleyip yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın.Unlu karışımı ekleyin ve düşük hızda mikserle çırpın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Yemek kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekilde yerleştirin.(ben bu aşamada ellerimi hafifçe unlayıp yuvarladım) ve 175 derecede 20-25 dakika pembeleşene kadar pişirin.Soğuyunca servis tabağına alın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder