26 Temmuz 2012 Perşembe

Kayısılı Puding



  Bugün iftarda misafirlerim yeğenlerimdi.Onlar için hazırladığım bu tatlıyı yerken izlemekse ayrı bir keyif.Çekim sırasında da küçük hanım yardımlarını esirgemedi.Sofrada çocuklar olunca katkısız ve ev yapımı tatlılar bulundurmaya gayret ediyorum.20 dk içinde hazırlayabileceğiniz çok kolay bir tarif.

Malzemeler:

Puding :

750ml süt 
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
7 yemek kaşığı toz şeker
1 çay  kaşığı vanilya özü

Kayısılı pelte:

400 gr kayısı marmeladı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su

Yapılışı:

  Puding için bir tencerede nişasta,pirinç unu ve şeker karıştırılır.Üzerine soğuk süt ilave edilir.Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.Vanilya eklenir ve servis kaselerine paylaştırılır.

Pelte için marmelat bir tencereye aktarılır ve ateşe alınır.Nişasta suda eritilir,kaynayan marmelada eklenip koyulaşana kadar pişirilir.Pudinlerin üzerine dökülür.Ilıyınca buzdolabında 3-4 saat bekletilir.Üzeri süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. ne kadar duru ve leziz görünüyorlar..ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hmmmm ellerine sağlık
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  3. ayşeee harika gözüküyor...süpersin öpüyorum kayısı kokulu kayısı kokulu...

    YanıtlaSil
  4. fatoş hanım teşekkürler,benden de sevgiler

    bahar hanım sağolun,size de hayırlı ramazanlar

    sevgili hemşerim,çok sağol ben de seni çok öpüyorum

    YanıtlaSil