Kitaptaki kayısılı sable tarifini biraz değiştirerek hazırladım.
Ölçüler:
Hamur:
500gr un
1 paket margarin
200 gram pudra şekeri
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
vanilya
Kreması:
150 gram hindistan cevizi
125 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı un
2 yumurta akı
Üzeri için :250 gram yaş kayısı (yoksa iki kaşık marmelat)
Yapılışı:
Hamur malzemesi ile sable hamuru yapılır.15- 20 dk dinlendirdikten sonra yarım santim kalınlığında açın.Kalıpla kesip tepsiye aralıklı dizin.
Krema malzemesi porselen bir kasede iyice karıştırılır.Krema şırıngasına konup hamurların üzerine ortası açık kalacak şekilde sıkılır.Orta kısmına taze kayısı veya marmeladı konup 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.Soğutup servis yapın.
Yaptığım değişikliklere gelince hamuru yarım ölçü yaptım ve 24 santimlik tart kabına döşedim,fazla kabarmaması için çatalla deldim.Krema malzemesindeki 2 yumurta akı yerine 1 yumurta ekledim,yine malzemeleri yarıya indirdim ve yarım çay bardağı kadar kavrulmuş fındık ekledim.Hamurunu margarin yerine tereyağ ile yaparsanız daha lezzetli olacaktır.servisten önce üzerine pudra şekeri serptim.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve yaban mersinini gönderen arkadaşıma buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.
Tart çok güzel göküküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilKreması farklı bir tart. Bir uygulamam da denerim inş.
YanıtlaSilellerinize sağlık harika görünüyor :)
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilyorumlarınız için teşekkür ederim
YanıtlaSildurumutfak,ben kremasını bir hayli değiştirmişim asıl tarifi benim de denemem gerek :)