30 Eylül 2010 Perşembe

Yaban Mersinli Tart



Taze yaban mersini ile yaptığım bu tartı Leman Cılızoğlu Eryılmaz'ın pasta bisküvi temel metod ve uygulamaları kitabından uyarladım.İlk pasta ve yemek denemelerimi Leman hanımın kitaplarından yapmıştım.Denediğim tarifleri başarılı olduğu için kitaplarını bulursanız almanızı tavsiye ederim.

Kitaptaki kayısılı sable tarifini biraz değiştirerek hazırladım.

Ölçüler:

Hamur:

500gr un
1 paket margarin
200 gram pudra şekeri
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
vanilya

Kreması:

150 gram hindistan cevizi
125 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı un
2 yumurta akı

Üzeri için :250 gram yaş kayısı (yoksa iki kaşık marmelat)

Yapılışı:
Hamur malzemesi ile sable hamuru yapılır.15- 20 dk dinlendirdikten sonra yarım santim kalınlığında açın.Kalıpla kesip tepsiye aralıklı dizin.

Krema malzemesi porselen bir kasede iyice karıştırılır.Krema şırıngasına konup hamurların üzerine ortası açık kalacak şekilde sıkılır.Orta kısmına taze kayısı veya marmeladı konup 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.Soğutup servis yapın.

Yaptığım değişikliklere gelince hamuru yarım ölçü yaptım ve 24 santimlik tart kabına döşedim,fazla kabarmaması için çatalla deldim.Krema malzemesindeki 2 yumurta akı yerine 1 yumurta ekledim,yine malzemeleri yarıya indirdim ve yarım çay bardağı kadar kavrulmuş fındık ekledim.Hamurunu margarin yerine tereyağ ile yaparsanız daha lezzetli olacaktır.servisten önce üzerine pudra şekeri serptim.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve yaban mersinini gönderen arkadaşıma buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.

5 yorum:

  1. Tart çok güzel göküküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Kreması farklı bir tart. Bir uygulamam da denerim inş.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınız için teşekkür ederim

    durumutfak,ben kremasını bir hayli değiştirmişim asıl tarifi benim de denemem gerek :)

    YanıtlaSil