12 Ekim 2010 Salı

Elmalı Altüst Keki


 Havalar soğuyunca elma,ceviz ve tarçın üçlüsü ile tarifler denemenin zamanı gelmiş demektir.Bu keki demir döküm tencerede yaptım,ocaktan alıp fırında pişirmeye devam edebileceğiniz tüm tarifler için uygun,ısıyı eşit dağıttığı için pişirdikleriniz daha lezzetli olacaktır.26 cm'lik tencere için 2 büyük yeşil elma kullandım.Kullanacağınız kalıba ve elmaların iriliğine göre ayarlamayı siz yapın.Gelelim tarife:

Malzemeler:

Elmalı Harç için:
2 adet  yeşil elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kaşık süt veya krema
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı kıyılmış ceviz

Keki için:

3 yumurta
125 gram tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
bir fiske tuz

Yapılışı:

 Elmaları soyup kalın dilimler olacak şekilde doğrayın,şeker ile birlikte pişirin.Suyunu çekmeye yakın pekmez ve tarçını ilave edin.Ocaktan alıp diğer malzemeleri ekleyip ılımaya bırakın.
  Bir kapta un,kabartma tozu,vanilya ve tuzu eleyin.Ayrı bir kapta tereyağ ile şekeri mikserle 5 dk kadar iyice çırpın.Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.Sütü ekleyip karıştırın.Unlu karışımı ekleyip fazla karıştırmadan yumurtalı karışıma yedirin ve ılıyan elma harcının üzerine kaşıkla düzgünce yayın (kek hamurundan biraz daha yoğun kıvamda olacak).Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dk üzeri kızarana kadar pişirin.Fırını kapatıp 5 dk içinde bekletin.Fırından alıp hafif ılıyınca servis tabağına ters çevirin.Dilerseniz fıstık ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Ayşecim bu üçlü her zaman favorimdir.Ellerine
    sağlık enfes olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Adını duyup kendisini görmediğim bir kekti. Görüntüsüyle birlikte çok hoşuma gitti. Ben de denerim inşallah...

    YanıtlaSil
  3. harika olmuş elma ceviz tarçın üçlüsüne bayılırım
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil