12 Haziran 2012 Salı

Damla Çikolatalı Kurabiye



Çaya eşlik edebilecek tariflerimden biri.Tadı istediğim gibi olunca buraya not düşmek istedim.

Malzemeler:

125 gram oda ısısında tereyağ
75 gram pudra şekeri
1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
vanilya,bir fiske tuz
1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:

  Tereyağ ve pudra şekerini  mikser ile çırpın,yumurtayı ekleyip karıştırın.Un,mısır unu,nişasta,tuz,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur kıvamı alana kadar yoğurun.Damla çikolatayı ekleyip karıştırın.Ceviz büyüklüğünde toplar alıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 175  derece fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.

5 yorum:

  1. Harika olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Mısır unu'nu nedense hiç kullanmıyorum,ama nasıl kapışıldığını okudum :) o yüzden yapacağım mutlaka ..
    ellerine sağlık..

    Kocaman Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. İçindekilere bakınca harika olduğunu görüntüde ispatlıyor ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor! Nicedir kurabiye yapmadığımı anımsadım görünce.

    YanıtlaSil
  5. Canan hanım teşekkürler

    Pelin hanım mutfağınızdan mısır unu eksik olmaz artık :)

    Miskokulu Lezzetler,çok teşekkürler

    Tijen hanım teşekkür ederim.hatırlatmış olmama sevindim o zaman :)

    YanıtlaSil