24 Temmuz 2012 Salı

1 Kek 2 Tarif

 



  Her yaz kayısı mevsimi geldi mi kavanoz kavanoz kayısı marmeladı yaparım.Dolapta bu kadar marmelat olunca doğal olarak en sık yaptığım kek kayısılı kek oluyor.Tarifi yarım ölçü yapmıştım ve ertesi gün gelen 10 kişilik misafire kirazlı kup yaparak ikram ettim.

Kayısılı Kek:

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kayısı marmeladı
1/2 su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya 
1 fiske tuz

Yapılışı:

Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.Süt,sıvı yağ,kayısı marmeladı ilave edilip karıştırılır.Elenmiş un,kabartma tozu ,vanilya,tuz ve hindistan cevizi eklenir karıştırılır.Yağlanmış kek kalıbına dökülür önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dk üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

Kirazlı Kuplar :

Malzemeler:

Kreması:
Yarım litre süt
3 kaşık un
5 kaşık toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya

 Bir tencerede un,şeker ve yumurtalar karıştırılır.karıştırmaya devam ederken süt eklenir.Orta ateşte sürekli karıştırarak krema pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya eklenir.

Kuplara kek parçaları ve çekirdeği çıkarılmış kirazlar konur,üzerine hazırlanan krema dökülür,ılıyınca buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir.Kiraz ve çikolata ile süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun

Küçük bir not:Tarifleri geçen ay yapmıştım,şimdi yayınlayabildim.kiraz zamanı geçmeden yapmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder