21 Mayıs 2010 Cuma

Kayısılı Yabanmersinli Kıtırlı Kek


 Tarifi  Martha Stewart'ın sitesinde görünce denemeye karar verdim.Böyle kıtırlı meyvalı kekleri çay eşliğinde tatmak güzel oluyor.Tarifte bir kaç değişiklik yaptım, ekşi krema yerine kefir kullandım ve vazgeçilmezlerimden olan kayısı ekledim.

Malzemeler:
2 +1/2 su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1/4 tatlı kaşığı tuz
10 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında,yaklaşık 120 gr kullandım)
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1+1/4 su bardağı ekşi krema (ben 1 bardak kefir kullandım)
1 su bardağı yaban mersini
8-10 tane kayısı
Kıtır hamur:

1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı toz şeker
1+ 1/2 su bardağı un
12 yemek kaşığı tereyağ (130 gr kadar ve soğuk olarak  kullandım)

Malzemelerin hepsini 2 bıçak yardımıyla veya mutfak roboyunda ufalanmış ekmek görüntüsü alana kadar karıştırın ve keki hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
Yapılışı:

 Yağ ve şekeri bir kapta çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.Unu,kabartma tozunu,karbonat tozunu,tuzu ve vanilyayı bir kaba eleyin.Kefiri ve unlu karışımı çırpılmış yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.Yaban mersinin ve küçük küçük doğranmış kayısının yarısını hamura katın.Yağlanmış kek kalıbına yayın.Kalan yaban mersini ve kayısıyı kekin üzerine yayın ve kıtır hamuru kekin üzerine döşeyin.175 dereceye ayarlanmış fırında 45-50 dk pişirin.Dilerseniz orjinal tarifteki gibi servis etmeden önce pudra şekeri serpebilirsiniz.Fazla tatlı olmasın diye ben tercih etmedim.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Ayşecim hayırlı cumalar.Ellerine sağlık minik
    harika olmuş keklerin sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. kıtır olan herşeyi çok severim, hatta abartıp pilavı bilerek fazla pişiririm :) ellerine sağlık Ayşecim.eminim kekin görüntüsü kadar tadıda güzeldir.

    YanıtlaSil
  3. deryacım teşekkürler

    hayrunisacım en kısa zamanda denemeni tavsiye ediyorum o zaman :)

    YanıtlaSil