Tarif lezzet dergisinden,bu keki çölyak teşhisi konan arkadaşımın kızı için yapmıştım fakat tereyağına kıvamı artsın diye un katıldığını öğrenince tattıramadım,evde yapılmış tereyağı ile yapıldığında glutensiz beslenmeleri gerekenler için lezzetli bir kek olur.
Tarife lezzet dergisinin sitesinden ulaşabilirsiniz.
Kek için mazlemeler:
200 gr % 70 Kakaolu Çikolata
200 gr % 70 Kakaolu Çikolata
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 3 yumurta
- 220 gr hurma
- 200 ml su
- 3 yumurta sarısı
- 1 tutam tuz
- 120 gr esmer şeker
- 170 gr tereyağı
- 200 gr toz fındık
- 100 gr fındık içi
Fındık içlerini bir tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak
kavurun ve soğumaya bırakın.
Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp bir sos tenceresinde vanilya ve suyla beraber karıştırıp kaynatın. Hurmalar yumuşayıp püre haline gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları, yumurta sarılarını, tuz ve esmer şekerle beraber çırpın.
Tereyağını orta ateşte eritin. Ufak parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyince kaseyi ocaktan alın. Çikolatayı yumurtalı karışımla birleştirip karıştırın.
Hurmaları ve öğütülmüş fındıkları da ekleyip iyice karıştırın. Kavrulmuş fındıkları ilave edip karıştırın.
Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirin ve karışımı içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Afiyet olsun.
Unsuz değişik bir tarif merak ettim denemek gerek:)
YanıtlaSil