16 Ağustos 2010 Pazartesi
Peynirli İrmik Helvası
İftar için hafif ve hazırlaması kolay bir tarif,dün akşam iftar için son dakikada yeğenimle beraber hazırladık.
Malzemeler:
125 gram margarin veya tereyağ
2 su bardağı irmik
4 su bardağı süt (sıcak olacak)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dil peyniri (ince ince doğranmış)
isteğe göre yarım bardak kadar çam fıstığı
Hazırlanışı:
Bir tencereye yağı koyup kızdırın.irmiği ve çam fıstığını ilave edip çok kısık ateşte 15 dakika kadar kavurun.Sıcak sütü irmiğin üzerine boşaltın ve 2 dakika karıştırın tekrar kısık ateşe alın.Peyniri ve toz şekeri koyup iyice karıştırın.10 dakika dinlendirip servis tabağına alın üzerini fıstık ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
nefis görünüyorlar,eline sağlık,hemşerim...
YanıtlaSilteşekkür ederim Hayatcemresi
YanıtlaSilhemşeriyiz demek,ne güzel :)
işte ben bunu arıyordum.bayılıyorum bu tatlıya tarifi elimde yoktu.çok teşekkürler..denemek üzere not alıyorum
YanıtlaSil